top of page

Group

Public·13 members
Hamlet Ivanov
Hamlet Ivanov

Rekla Je


Poslednja igra leptira - Sto mi nisi rekla ra"Kazes mi da cekas bebupa me pitas sta mi jesto mi nisi rekla ranijeSetas nekog klipanajos me pitas sta mi jesto mi nisi rekla ranijeJa uvek zadn..."
Rekla jeMARIJANA Puljak iz stranke Centar na saborskom odboru za financije na kojem je premijer predstavio novog ministra financija Marka Primorca pitala je Plenkovića zašto ne provodi reforme nakon čega je došlo do manje prepirke koja je rezultirala tako da joj je šefica odbora Grozdana Perić rekla da zašuti.


"Rebalans proračuna Ministarstva zdravstva radi se već godinama, nije to samo od razdoblja koronakrize. Znamo da to Ministarstvo opetovano stvara nove dugove, znamo i za okršaje ministra Marića s ministrom Berošem o tome da se konačno napravi reforma i smanje dugovi. Hoćete li dati potporu novom ministru na tom području, da se taj problem konačno riješi", rekla je Marijana Puljak iz stranke Centar.


Puljak je rekla Plenkoviću da nije primjereno da zaziva bolesnu djecu i tu se rasprava malo zaoštrila. Plenković joj je upao u riječ. "Nemojte vi, molim vas, manipulirati. Ona misli da ja govorim da s mojim Splićanima nešto nije u redu", rekao je premijer na što je Puljak replicirala da mu šefica odbora Grozdana Perić već neko vrijeme govori da nešto nije dobro i da mora pokrenuti reforme i pitala ga nekoliko puta zašto nije pokrenuo reforme.


Ubacio se Troskot i zamolio da se "malo smire strasti", na što je Plenković rekao da nema "tu strasti". Puljak je nastavila ponavljati da joj Plenković ne odgovara na pitanja. Ubacila se šefica odbora HDZ-ova Grozdana Perić, i dajući riječ Troskotu rekla: "Neka gospođa Puljak malo zašuti pa ćete vi moći nešto reći, gospodine Troskot."


Jedan novinar je postavio pitanje zašto se Vojislav Šešelj ne pojavljuje u sudnici od prošlog leta, ističući da prema Pravilniku statusne konferencije treba da se održavaju svaka četri meseca. Spalińska je rekla da će mediji, čim bilo kakve informacije o predstojećoj statusnoj konferenciji budu javne, odmah biti o tome obavešteni.


Na pitanje zašto nijedna statusna konferencija nije održana u poslednje vreme, Spalińska je rekla da nema informacija o razlozima zbog kojih statusna konferencija nije održana. Dodala je da će tražiti dodatne informacije od Pretresnog veća i o tome obavestiti zainteresovane novinare.


Na pitanje da li su trenutno u toku aktivnosti u vezi s konferencijom o nasleđu MKSJ u Beogradu, Spalińska je rekla da Outreach program razmatra mogućnost održavanja konferencije i da je u kontaktu s partnerima na terenu. Spalińska je ponovila da Međunarodni sud gaji optimizam da će se konferencija održati i da je javnost u Srbiji zainteresovana za rad Međunarodnog suda i da želi diskusiju o njegovom nasleđu.


Na pitanje zašto su informacije o konferenciji u Beogradu uklonjene s vebsajta Međunarodnog suda, Spalińska je rekla da je Outreach program trenutno u razgovorima s partnerima na terenu, ali da u ovom trenutku ne može da kaže da će se konferencija održati dok to ne bude potvrđeno. Spalińska je dodala da je Međunarodni sud od početka pominjao da namerava da održi tri konferencije i da je ta informacija još uvek dostupna online.


''Može li vlada da potvrdi da se protivi ukorenjenosti etnonacionalizma na Balkanu? I hoćemo li, u tom smislu, blokirati Republiku Srpsku da podiže novac na londonskoj berzi, jer je to isključivo za finansiranje ovih secesionističkih planova i ambicija?'', rekla je Kerns, preneo je Tanjug.


Milanka Opačić je predstavila nacrt prijedloga zakona o socijalnoj skrbi. "Novu naknadu smo nazvali zajamčena minimalna naknada i ostvarivat će je sve osobe koje nemaju dovoljno za život, a nemaju nekretninu za prodaju ili je ne mogu staviti drugačije u funkciju", rekla je Opačić i dodala kako će se četiri naknade objediniti u jednu naknadu.


"U odnosu na dosadašnje naknade negdje imamo povećanje, a negdje i pad iznosa", rekla je Opačić te dodala kako milijardu i pol kuna daju jedinice lokalne samouprave na više od 50 socijalnih programa.


"Ovim spajanjem smo vidjeli da možemo na bolji način ciljati na one ljude koji su nam najugroženiji", rekla je Opačić. "Jedan dio ljudi je naprosto naučio živjeti od socijale i nerado se odlučuju na zapošljavanje. Njih ćemo limitirati na dobivanje socijalne naknade na dvije godine", kazala je Opačić.


Prije krize s koronavirusom, 135 milijuna patilo je od akutne gladi diljem svijeta, rekla je Corinne Fleischer, regionalna direktorica WFP-a. Od tada su brojke porasle, a očekuje se da će i dalje rasti zbog klimatskih promjena i sukoba. Utjecaj ekoloških izazova još je jedan destabilizirajući čimbenik koji može potaknuti nestašicu hrane i dovesti do sukoba i masovnih migracija.


'Svijet si ovo jednostavno ne može priuštiti', rekla je Fleischer. 'Sada vidimo deset puta više raseljavanja u cijelom svijetu zbog klimatskih promjena i sukoba i naravno da je to međusobno povezano. Stoga smo stvarno zabrinuti zbog kombiniranog učinka covida, klimatskih promjena i rata u Ukrajini', rekla je.


Na Bliskom istoku i u sjevernoj Africi, utjecaj ukrajinske krize imao je goleme reperkusije, rekla je Fleischer, naglašavajući i uvoznu ovisnost regije i njezinu blizinu Crnog mora. 'Jemen uvozi 90 posto svojih potreba za hranom. A oko 30 posto iz regije Crnog mora', rekla je Fleischer.


U zemljama izvoznicama nafte poput Iraka, koje su imale koristi od porasta cijena nafte nakon izbijanja rata u Ukrajini, također je ugrožena sigurnost hrane. Irak treba oko 5,2 milijuna tona pšenice, ali je proizveo samo 2,3 milijuna tona, rekla je. Ostalo se moralo uvoziti, što je bilo skuplje nego ranije.


- Talenat Džodi Miler se ne može prenaglašati. Imala je tu urođenu, Bogom datu sposobnost da tumači i komunicira sa najlepšim tonovima. Učinila je da izgleda i zvuči tako lako da je ponekad potreban trenutak da shvatite veličinu onoga što čujete. Ali bila je jednako autentična i izuzetna u sopstvenom životu kao i na sceni i zabeleženo - rekla je njena dugogodišnja zastupnica Dženifer Mekmalen.


- Fali mi neko u životu, otac mi stvarno puno fali... Kako koji dan ide sve mi je nekako teže, ali ovako materijalno, to nikako... I kad se ima i kad se nema, ima se - rekla je Slađa i dodala da je ona odlazak oca još nije prebolela i da joj je žao što nije video unuku.


- Krenuli smo u vrtić i jako smo srećni, majka joj nije baš nešto srećna, ali ona jeste. Suprug kaže da sam blesava, ali mislim da većina majki tako reaguje. Treba da bude u kolektivu, sa decom, da se druži i njoj je mesto sa svojim vršnjacima - rekla je pevačica.


Kina je sposobna potaknuti svoje gospodarstvo u nepovoljnim uvjetima vjetrova, jer ima "dovoljno" političkog prostora, kako u pogledu monetarne politike tako i u pogledu fiskalne politike, rekla je u srijedu čelnica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF-a).


Kineski rast "ostaje u pozitivnom teritoriju", rekla je izvršna direktorica MMF-a Kristalina Georgieva na virtualnoj tiskovnok konferenciji održanoj tijekom proljetnih sastanaka MMF-a i Svjetske banke 2022., dodajući kako je rast Kine smanjen uglavnom zbog prekida uzrokovanih blokadom zbog bolesti COVID-19.


Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen izjavila je u subotu kako se čini da su ruske snage počinile ratne zločine gađajući civile u Ukrajini, ali je rekla da pravnici moraju istražiti navodne incidente.


Napuštajući Ukrajinu nakon posjeta, rekla je da je u petak svojim očima vidjela razaranja u gradu Buči u blizini Kijeva. Tim forenzičara počeo je u petak ekshumirati masovnu grobnicu u kojoj se nalaze tijela civila za koje lokalni dužnosnici kažu da su ubijeni dok su Rusi okupirali grad.


"Moj instinkt kaže da ako ovo nije ratni zločin, što onda jest? Međutim, ja sam liječnik po obrazovanju i pravnici moraju pažljivo istražiti", rekla je von der Leyen novinarima u vlaku iz Ukrajine u subotu.


"Izuzetno je važno da bude dobro dokumentirano, kako bi se spriječili porazi na sudu ako dokazi nisu dovoljno dobri", rekla je von der Leyen. Glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda Karim Khan rekao je prošlog mjeseca da je otvorio istragu o mogućim ratnim zločinima u Ukrajini.


"Svi politički subjekti koji su učestvovali u izbornoj trci ove godine najkasnije do 22. maja moraju da dostave Agenciji izveštaj o troškovima izborne kampanje i u tom izveštaju navedu podatke o svim prikupljenim i utrošenim sredstvima tokom kampanje", rekla je Dakićeva.


"Uskoro ćemo imati izveštaj sa podacima iz monitoringa. Naravno, to je samo deo onoga što Agencija radi", rekla je Dakićeva dodajući da se podaci iz monitoringa kasnije koriste u kontroli izveštaja o troškovima izbornih kampanja.


"Tokom cele izborne kampanje pratili smo dešavanja putem sredstava javnih informisanja, društvenih mreža i otkrili smo neke aktivnosti političkih subjekata koje se ne mogu okarakterisati kao političke aktivnosti", rekla je Dakićeva. 041b061a72


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

bottom of page